sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Aloitin uuden kirjan, Lappi inspiroi sittenkin

En minä nyt ihan oikeasti kirjaa aloittanut, mutta tuohon toiseen blogiini teen vähän sairaan hyviä e-potilas ohjeita.

Lapissa on viikko vierähtänyt. On pakkasia pidellyt ja pahus vieköön tuullutkin hiukan liikaa. Tällä kertaa tulimme lentäen ja siksi ei ole täältä Koillisrinteen kupeesta paljon tullut liikuskeltua. Mutta on täällä rauhallista.  Helsingissä on sitten taas kiire.  En ole vieläkään ymmärtänyt, mistä johtuu, että Kittilässä pärjää viikon ilman kalenteria, mutta Helsingissä tulee joka päivälle yksi tai kolmekin merkintää.  Siis eläkeläiselle, jonka ei mitään pitäisi tehdä.

Olen nyt ollut vähän flosofisella tuulella.  Siinä totesin, että olipa hieno juttu kirjoittaa muutama kirja. Lehtihaastatteluissa kirjailijat kertovat, miten rasittavaa on julkisuus.  He kun vaan kirjoittaisivat kirjoja. Niinhän se on bisneksessäkin.  Jospa vaan saisi väkertää itselleen mieluisia tekeleitä eikä niiden ollenkaan pitäisi käydä kaupaksi.

Viime vuosina Suomessa on kovasti lisätty koulutusta taideaineissa. Jossain voi kai opiskella kirjailijaksi.  Miten siis opiskellaan kirjailijaksi.  Olisihan se kiva, jos voisi vaan istuskella koko ikänsä kirjoittelemassa.  Ehkäpä siellä kirjailijakoulussa opetetaan kirjoittamaan sillä lailla, että joku viitsii kirjoja lukeakin.

Tätä pohdiskelin, kun lupauduin antamaan haastattelun isolevikkiselle lehdelle.  Onko kiva päästä julkisuuteen. On ja ei.  Olen nähnyt kovasti vaivaa ja tehnyt työtä kirjojeni kanssa.  En siis minä erityisemmin hingu julkisuuteen, mutta kirjani pääsevät julkisuuteen minun kauttani. Siinäpä se.  Kaikkein rasittavinta julkisuudessa on se valokuvaus.  Oikeastaan pitäisi mennä kampaajalle ja meikkaajalle ja pitäisi varmaan olla jotain nättiä vaatettakin...  Minähän saan kyllä olla vanha.  En ole mikään puuma enkä pantteri, mutta jotain ikinaisellista kai on vanhassakin ihmisessä, että kovasti stressaa kuvassa oleminen.

Mutta goolettakaapas: sairaanhyvapotilas.blogspot.fi  niin sieltä löytyy toinen blogini.  En tosiaankaan osaa laittaa linkkiä omaan blogiini tai sitten se on taas jotain tämä bloggerin omituisuuksia, joihin en ole vihkiytynyt.

Ei kommentteja: