torstai 6. maaliskuuta 2014

Lääkekannabis ja anteeksipyyntökilpailut twitterissä


Olenhan ollut kannabiksen lääkekäytöstä kiinnostunut.  Olen jopa kokeillut, en Suomessa.  Vartavasten käytiin Amsterdamissa opintomatkalla.  Siitä on yksityiskohtainen raportti kirjassani Sairaan hyvä potilas, jos jotakuta kiinnostaa. Olen kokeillut myös lääkärin määräämää kannabislaatua Englannissa.  Sain ystävältäni lääkkeen, joka oli hollantilaisen lääkärin määräämää. Nikotiini on muuten paljon koukuttavampi aine.

Piti ihan katsoa netistä tv2:n kannabisilta. En olisi vaivautunut, mutta tämä twittuilujen anteeksipyyntökilpailu herätti mielenkiinnon.  Anteeksipyyntöjä perusteltiin: "En tiennyt, että hän on sairas", Kylllähän sitä saa tulla suoraan lähetykseen pipo silmillä ja olla omituisen näköinen.

Pyydetään joukolla anteeksi Sarasvuon johdolla ja sittenhän me vasta olemme hyviä. Jos joku on sairas, tulee ja esiintyy tyhmästi ja on sairas. Kumpi on merkittävää, että on sairas vai että on tyhmä, vai että olisi oikeesti tyhmä sairas. (Ottamatta kantaa ohjelmassa esiintyneisiin henkilöihin).  Anteeksipyyntökilpailu vasta kaksinaismoraalia onkin. Sairaus legitimoi vaikka minkä. Jos näin ajatellaan, sairaita ei pidä ottaa minnekään, heitä ei voi ottaa vakavasti. Mielestäni sairaiden ihmisoikeuksiin kuuluu se, että heitä pidetään ihmisinä eikä sovelleta jotain "sorry vaan emmä tienny" -sääntöä. Sairaus ja tyhmyys eivät ole toisiaan poissulkevia asioita vaikka joskus tulevat samassa paketissa.

Pipopäästä tuli Ville Haapasalon jälkeen toiseksi kuuluisin pipopää. Se hänelle sallittakoon. Suhtaudummeko nyt lääkekannabikseen suopeammin hänen ansiostaan?  En ole ihan varma.
Oliko ohjelmassa mukana lääkäriä, joka itse kirjoittaa potilailleen Bedrocan-reseptejä.  Oliko ohjelmassa mukana yhtään pitkään MS-potilaita hoitanutta kliinikkoa, joka olisi kertonut, miksi hän ei kirjoita kannabis-reseptejä?

#pipopää #lääkekannabis #a2ilta #sarasvuo #tyhmyys #bedrocan #twittuiluEi kommentteja: