lauantai 28. tammikuuta 2017

Panin Trumpin boikottiinMaailmatilanne vähän huolestuttaa. Naapurimme Putin alkaa vaikuttaa jo ihan harmittomalta veikolta.  Ottamatta kantaa Venäjä-pakotteisiin ja niiden tehoon ylipäätään, olen tästä päivästä lähtien alkanut boikotoida kaikkea amerikkalaista. Vaikka Trump onneksi on kaukana, hänellä on näpeissään suuri ja mahtava liittovaltio, joka sekin voi natista liitoksistaan.

Venäläistuotteita ei juuri Arabianrannan kauppojen hyllyillä näy. Amerikkalaistuotteita kyllä tunkee tajuntaan koko ajan. Kirjoitan tätä tekstiä Googlen bloggeriin, koneellani on maksettu Microsoft Office, päivittäin käyn Facebookissa. Äidin, lasten ja lastenlasten kanssa jutellaan Skypessä. 

Twitteriä en viime aikoina ole viitsinyt vilkaistakaan: Donald Trump saastutti sen. Tietokoneviruksia pahempaa saastaa. Maailman mahtavin roskapostittaja mennen tullen.

Huolestuttavaa tässä on se, että USA:lla on vaikutusvaltaa internetissä.  Tällä menolla Trumpin tuunattu totuus on pian ainoa tieto, joka liikkuu vapaasti. Hänellä on kivoja firmoja, CIA, NSA ja mitä näitä nyt onkaan.

Seuraavaksi laitan postia pankkiin varainhoitajalle. Tekisiköhän Warren Buffet saman, jos kauniisti pyytää?

Hei pankkiiri, 
Vakaan harkinnan jälkeen olen eettisistä syistä tullut tulokseen, etteä en halua omistaa mitään amerikkalaista niin kauan kun Donald Trump on siellä vallassa. Myykää kaikki.
Samsungista neuvoisin: "vahva osta".   Se on nyt halpaa, mutta nousee ennen pitkää ja hymiö perään.

Terveisin
Satu

Microsoft Office Homen vuosimaksu tulee maksuun.  En nyt vielä vaihda ohjelmaa, mutta laitan meiliä:

Bill hyvä,
Firmasi on tähän asti ollut ansiokkaasti mukana maapallon ilmaston suojelussa. Panen sinut  tarkkailulistalle. Jos menet noihin Donaldin juttuihin mukaan, niin varmasti en uusi tilausta enää ensi vuonna. Ja Surfacekin taitaa seuraavaksi vaihtua Samsungiin. Mutta jos osoitat ryhdikkyyttä, asiakkuuteni säilyy.
with love
Satu

Ja näitä voisi rustata enemmänkin.  Paitsi että ennen jäävuoret sulaa kuin iPhoneista luovutaan.  Pitää tarkistaa tyttäreltä, mitä se vaatisi.

Enä jos muutama miljardi muutakin tekisi saman? Tai ainakin pari miljardia niistä, joilla on varaa ostaa jotain. Jos nyt kykaan uskaltaa: narsistit voivat olla vaarallinen ärsytettynä - varsinkin sellaiset, joilla on atomipommi.


Ei kommentteja: