Sumutettu sukupolvi


"Minua loukkaa kovasti paskaduuneista puhuminen. Tunnen hienoja, ahkeria, mukavia, rehellisiä ja ammattitaitoisia siivoojia. Siivous ei ainakaan ole mikään paskaduuni. New Economics Foundationin selvityksen mukaan siivooja tuottaa enemmän lisäarvoa yhteiskunnalle kuin pankkiiri. Pankkiiri tuottaa lisäarvon lähinnä omaan taskuunsa."

Satu Salosen pohtii teoksessaan, miten hänestä ja hänen sukupolvestaan tuli sellainen kuin tuli, sumutettu sukupolvi. Millaista oli elämä oikean totuuden Suomessa 1970- ja 1980-luvuilla? Salonen analysoi monin esimerkein työelämäksi kutsutun ilmiön suuria muutoksia ja nostaa rohkean suorapuheisesti rehellisen perustyön sille kuuluvaan arvoon. Salonen tuo sarkasmilla ryyditetyn yrittäjänäkökulman työelämäkeskusteluun ja kertoo, miten tyhjästä rakennettiin monikansallinen asiantuntijaorganisaatio. Salonen ihmettelee, mihin on unohtunut vanha neuvo: tiukan paikan tullen työ on paras lääke?

Satu Salonen (s. 1951) lähti Parkanosta Helsinkiin opiskelemaan ja sitten kansainvälistyvän firman myötä maailmalle. Hän toimi Esmerkin talousjohtajana ja osakkaana ja liikkeenjohdon ammattilaisena. Salonen on herättänyt valtakunnallista keskustelua aiemmilla kirjoillaan Sairaan hyvä potilas (2006) ja Pääteos (2008).

Osta kirja: AdLibris Bookplus Booky

Ei kommentteja: