perjantai 14. helmikuuta 2014

Kestävyysvajeen lisäksi/sijaan on paneuduttava onnellisuusvajeeseen

On taas Bhutanin matka tiedossa huhtikuussa.  Ihmeellisen hieno ja yllättävä kokemus päästä näkemään jotain niin erilaista ja mieltä avartavaa. Muistattehan, että Bhutan on maa jossa painotetaan bruttokansantuotteen sijasta brutto-onnellisuusindeksiä.

Kuva sivun alussa on Bhutanin keväästä.  Sieltähän rhodorendronit ovat kotoisin. Ehkä huhtikuussa saan vähän enemmän kuvia mukaan. Tämä on tyttäreni ottama kuva viime keväältä. Toivottavasti matkajärjestelyt onnistuvat, menemme Intian kautta ja sinne tarvitaan viisumi.  Toivottavasti en kapinakirjoitusteni vuoksi ole persona non grata.

Bhutan on kyllä hyvin köyhä maa. Mutta kyllä siellä myös oikeasti kiinnitetään huomiota onnellisuuteen. Talouskasvu on vain yksi yhdeksäsosa indeksistä. Sote-uudistajille tiedoksi, että alustavien tutkimusten mukaan Bhutan on maa, jossa varallisuuden vaikutus terveyseroihin on vähäinen.

Kuvitelkaapa Katainen ja Urpilainen sixpackinsa kanssa pohtimaan kehysriihessä onnellisuusindeksin lukemia.  Miten saadaan onnellisuus kasvuun?  Kestävyysvajeen sijaan on keskityttävä onnellisuusvajeeseen.

Ehkä Jyrki Kataisella oli Pekka Himasta rekrytoidessaan jotain onnellisuusajatustakin taustalla.  Pekka Himasen persoona on vain niin onnettoman ärsyttävä, ettei hänestä ole Suomen  onnellistuttajaksi. Niinpä tuli vain vähän villoja mutta sitäkin enemmän porua.

Ystävänpäivä sopii ehkä parhaiten tämän pohtimiseen. Mistä onnellisuus tulee, rahasta vai rakkaudesta? Saako ystäviä rahalla vai rakkaudella?

Hyvää ystävänpäivää!

Verkkosivuni ovat taas toiminnassa:

www,satusalonen.fi

#bhutan #Katainen #kehysriihi #sote  #himanen


  

1 kommentti:

K. Nivala kirjoitti...

Mukavaa ystävänpäivää ja kiitos hyvistä postauksista.