sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Soon Moro, ystäviä tarvitaan muutenkin kuin hädässä

Nyt on alkanut yksinäisen vanhuuden ehkäisykampanja. Aivan aidosti toivon, ettei minua tarvitse pakkopullana virkatyönä käydä tervehtimässä, kun olen vanha ja yksin.  Yritän huolehtia siitä, että vielä olisi ystäviä jäljellä.  Se tietysti edellyttää sitä, että ystäviin pitää yhteyttä ja tapaa heitä.

Hyvä tapa bongata mahdollisia ystäviä on viikonvaihteessa Stockmannin Herkkuosasto. Sinne voi istahtaa samppanjabaariin, eikä aikaakaan kun osuu kohdalle joku mukava ihminen, jota et ole tavannut 30 vuoteen.  Eipä siinä sitten muuta kuin halaukset ja heti saman tien sopimaan, milloin mennään yhdessä drinkille, kahville ja syömään.  Näin vanhana ei enää kotona jaksa samalla tavoin kokata.

Niinpä kalenteri on ihanasti täynnä vanhojen ystävien tapaamisia.  Tässä iässä ei enää voi pitää tapaamisten välillä 20 vuoden taukoja. Huomenna lounastamme taas yhdessä kahden parhaan kansakoulukaverini kanssa.  Saran kanssa löysimme Facebookin kautta toisemme yli 50 vuoden tauon jälkeen.

Kävin Tampereella puhumassa vanhassa kirjastotalossa Tampereen Kansalliset Seniorit ry:n tilaisuudessa.  Olikin todella mukava ja kiinnostunut yleisö.  Aiheena potilas-lääkäri vuorovaikutus, hoitotahto ja edunvalvontavaltuutus.  Kuten kaikilla kiertävillä kirjailijapuhujilla, minullakin oli muutama kirja mukana, mutta loppuivat kesken jo kättelyssä.  Lupasin selvittää blogiini, vieläkö niitä jostain saa.

Kustannus Oy Duodecimilla on vielä varastossa niin Pääteos, Sairaan hyvä lääkäri ja Sairasta!  Sairasta on Sairaan hyvän potilaan pokkariversio.  Kaikki ovat jo alennuksessa. Duodecimin verkkokaupasta niitä saa kätevästi.  Tai Helsingissä Duodecimin myymälästä Kalevankatu 14.
Tarkistin myös netistä, kirjastossa kaikkia kirjojani on hyvin saatavilla.  Myös "yrittäjäomaelämänkerta"  Sumutettu sukupolvi.

Olenkin ollut aika huonossa hapessa, mutta niinhän vanhalle sirkushevoselle aina käy, että kun lavalle nostetaan, kummasti virkistyy.  Adrenaliini on hyvä piriste.  Olin kyllä muutenkin aika kovassa dopingissa.

Ja se mainio etälääkärifirma on nimeltään Meedoc omia potilastietojaan voi käydä katsomassa osoitteessa kanta.fi  Kolumnejani voi lukea Potilaan Lääkärilehdestä.
 
Ei kommentteja: