sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kaupunkikesää

Parvekkeella amppeli pääsi rupsahtamaan. Haettiin Hakaniemen torilta uusi amppeli. Parveketta  piti vähän somistaa, sillä loppukuussa on odotettavissa pikkujalkojen tepsutusta ja lapsenlapsi visiittiin.  Sen vuoksi värin valinta oli helppoa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisimme nyt Kittilässä ja minä vain piipahtaisin Helsinkiin tippaan Meilahden Päiväsairaalaan ja tytär perheineen olisi tullut Lappiin.  Sairauskertomuksen uusimmat vaiheet löytyy toisesta blogistani Sairaan hyvä potilas. Siinä riittääkin enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteinta, kunhan ehdin sormeni uusimmat seikkailut dokumentoimaan.

Paitsi että vähitellen uskon puute jo yllättää, enkä enää jaksa olla yhtään hyvä potilas. Aina tulee uusia pikkuvikoja.  Jos nyt jollain ihmeen keinolla tästä vähän virkkuuntuisin, voisin Kittilän Ihmisten tanssiaisissa käymään viikonlopuksi kuun vaihteessa.

Finnairin pörssikurssi on nosteessa, liikennesuoritteet ovat kasvaneet reippaasti. Luultavasti onkin kannattavaa toimintaa.  Kotimaan matkailua suosivalta vaaditaankin runsaasti isänmaallisuutta: Kittilän lennot heinäkuussa maksavat vähintään 450 euroa. Siivotonta.  Rovaniemen kenttä on heinäkuun remontissa.  Lähin lentokenttä on Kemi - 250 kilometrin päässä.  Ryöstöhinnoittelua sinivalkoisin siivin.

Vaikka ei ole mitään jaksanut tehdä, on ollut mukava lueskella. Jarkko Sipilän uusin dekkari Valheen kasvot tapahtuu osittain täällä Arabianrannalla.  Ensimmäisen murhan tapahtumapaikka on kävelyreittini varrella.  Sipilä kun on vanha toimittaja, osaa laittaa myös faktoja mukavasti tarinan sekaan. Paras kotimainen dekkari pitkään aikaan. Vaikka ei näillä nurkilla oikeasti pahemmin rötöstellä. Mitä nyt Jopoja varastellaan.

Nyt on yöpöydällä Eero Huovisen  Lähdön aika (WSOY 2011).  Hän kertoo viimeisestä työvuodestaan ennen eläkkeelle jäämistään ja pohtii maailman ja kirkon menoa kun kertoilee päivittäisistä töistään.  Eerohan on viisas mies ja taitava kirjoittaja. Kummallisinta oli huomata siinä lukiessa, kuinka paljon meillä on yhteisiä ystäviä ja tuttavia vuorineuvoksista piispoihin.  Tuomasmessun hallituksessa ehdin vajaassa neljässä vuodessa tutustua kirkollisiin vaikuttajiin. Kaikkea sitä on nuorena ja terveenä ehtinytkin.  Ei kommentteja: