maanantai 9. kesäkuuta 2014

Lappiin hillankukintoja tutkimaan

Säätiedotuksista puuttuu yksi ulottuvuus kun ei tiedä, onko hilla kukassa. Olenhan niin monta vuotta huolehtinut hallasta.  Kittilässä kun on vielä niin paljon vanhoja ihmisiä, joille hilla on tärkeä asia. Samalla tulee ikävä kaikkia rakkaita ihmisiä etenkin siellä syrjäisemmillä kylillä, Tepastossa, Raattamassa, Kaukosessa, Molkojärvellä, Kiistalassa, Kallossa... Taidan tuntea ihmisiä Kittilän joka syrjäkylästä. Heinäkuun lopussa taas nähdään tanssiaisissa. Vähitellen siellä kylät tyhjenevät, Salangissa ja Pokassa asukasluku on alle kymmenen, ja heilläkin on paljon ikää. Pokasta kirkonkylään ja terveyskeskukseen on sata kilometriä.  Siksi vähän huvittaa tämä helsinkiläisten marina siitä, että terveyskeskukseen tulee ratikalla matkaa ihan kolme pysäkinväliä.

Kesän kohokohta on tietysti Kittilan ihmisten tanssiaiset ja golf-kisat.  Vielä mahtuu muutama joukkue.  Kisaan osallistuvat pääsevät mukaan tansseihin ja eiköhän ne taas yöjameilla jatku.

Viime vuonna Volvo-vanhus (vm. 1995) kulki Helsinki-Kittilä-Helsinki-reitillä aika monta kertaa. Lapissa on yöttömät yöt.  Tylli on tehnyt pesän Levi Golfin nelosväyllän keskelle.  Se on merkitty huolella.  Toivottavasti tylli-rouva saa pesueensa siivilleen vaikka pesäpaikan valinta ei vaikuta kovin onnistuneelta.  Olen seuraillut pesäuutisia Levi Golfin Facebook-sivuilla.

Nykyisin kun voi seurata tapahtumia ei vain kotimaan toiselta laidalta vaan ympäri maailmaa. Uutiset ja lehdet samoin kuin hillakukat näkyy netissä.  Kimiä ja Valtteria Formulasta seuratessa muistui mieleen kun palasimme Englannissa pari vuotta asuttuamm.  Iltapäivälehdessä oli otsikoita: Kike tai sitten Keke,  mitä ihmettä? Kesti pitkään ennen kuin myös lehteä lukiessa palasi kartalle. Eipä olisi arvannut, että jonain päivänä Kike näyttää muskelinsa eduskunnassa ja Keken poikakin voittaa formulakisoja.  Vanhaksi eläminen on mielenkiintoista.


Lähipäivinä tästä päästäneen liikkeelle. On vaan tuo terveydentila konstaillut viime kuukausina niin kovasti, että on viisainta olla tekemättä liian tiukkoja aikatauluja.  Sairasteluseikkailut tarkemmin tuolla.  Ensi viikolla toivon mukaan saatte jo kuvia kulleroista ja hillankukista. Tupasvillasuolla on myös hyvä silmää lepäyttää.

Kuvassa vielä Juhannusruusuja ArabianrannastaEi kommentteja: