torstai 11. heinäkuuta 2013

Poro pihassa, hillasta tulossa vuosituhannen paras sato

Hurautettiin taas Suomen poikki tänne pohjoiseen kotiin. Kiitos, matka meni hyvin. Koko tulomatkan kuuntelmimme kahdesti tunnissa Vihtavuorta. Viimeksi matkalla oli Vaasan karhu, joka siis taisi olla koira. Minä en vain kannata, vaan vaadin pakkoruotsia niille, joiden lukemia hätätiedotteita pitää kuunnella kymmeniä kertoja. Tulomatkalla huomio kiinnittyi Tervolan avosoiden kohdalla kymmeniin pysäköityihin autoihin. Olivat hillassa. Kittilälehti jo kertoikin, että nyt niitä on. En aio hillaan lähteä, en jaksaisi ja eksyisin kumminkin. Mutta se on oleellinen osa lappilaista elämänmenoa. Luultavasti hillasuo on kuntosalin stepperiä tehokkaampi laite. Olen kyllä kuullut paikallisilta terveysammattilaisilta, että naiset tuppaavat sairastaa kovasti hilla-aikaan, miehille epidempia pukkaa päälle hirvenmetsästyksen aikana. Ovatkohan Kansanterveyslaitoksen epdidemiologit tutkineet näitä sairastavuussesonkeja tarpeeksi?

Assisin hyvisten jälkeen palauduin nopeasti pahisten todellisuuteen. Iltalehti kertoi muovikassissa biojätteeseen elävinä laitetuista kissanpennuista. Yksi oli vielä hengissä, kaksi muuta tukehtuneet. Olihan samassa lehdessä myös itsemurhapommittajista, joka tietysti on vakava asia. Assisin fransiskaaniveli oli juuri kertonut, että oikeastaan pyhimyksiksi jälkikäteen julistetuissa ristiretkeläisissä oli yhtä suisidaalisia tyyppejä. Eivät vaan osaneneet tehdä pommeja.

Päivi Räsäsellä on suussaan sammakkotuotantolaitos samalla tavoin kuin jollain Sarah Palinin teekutsuliikkeellä. Mikäpäs minä olen närkästymään kissanpoikasista? Ja yhtä lailla Räsäsestä. Viimeksi kun Päivi Räsästä haastateltiin televisiossa jostain poliisitoimeen liittyvästä asiasta, hän vaikutti hyvin perehtyneeltä asioihin ja selvisi hienosti. Mitenkä nyt näin nokkela ihminen ei osaa ajatella, miten hänen aborttilausuntonsa vaikuttaa kirkosta eroamisiin. Tai - jos hän oli tarkkaan miettinyt puheensa, se ei ehkä ollutkaan tahaton sammakko. Homoparin siunaamista koskeva Läheetysseuran äänestys oli niin täpärä. Jospa tätä vauhtia kaikki suvaitsevat eroavat kirkosta ja räsäsläiset perivät maan/kirkon?


Ei kommentteja: