tiistai 5. marraskuuta 2013

Rovastin roskis, työpaikkakiusaus vai tietosuojaongelma?


Oulunkylässä rovasti oli pannut Pyhäipäivänä kirkossa luetun vainajien nimilistan roskiin.  Voi kauhistus! Suurin kauhistelun aihe on siinä, että mikä on se pikkunilkki, joka dyykkaa toisten ihmisten jätepaperikasoja ja etsii sieltä jotain mielenkiintoista Hesarille soitettavaksi - mukamas tietosuojaongelmana.

Viime vuonna poisnukkuneiden vainajien nimet oli luettu julkisesti ääneen jumalanpalveluksessa. Onko se jokin tietoturvauhka paperille kirjoitettuna?  Ja tietosuojavaltuutettukin menee tähän harhaan mukaan antamalla lausuntoa.  Eikö tietosuojavaltuutettu osannut sanoa, että "hold your horses".  Lehdillä on lähdesuoja, hyvä niin.  Mutta kyllä minä oikeastaan haluaisin tietoon sen idiootin nimen, joka löytää listan ja lähtee siitä lehtiin soitttelemaan.  Näyttää siltä, että meillä onkin suurin tietoturvauhka nämä dyykkarit, jotka vasiten etsivät toisten ihmisten papereista jotain.  Millähän asioilla roskiksen tutkija ollut toisten papereita penkoessaan?  Oliko puhtaat jauhot pussissa. Toimittaja oli sen sijaan kehdannut panna nimensä juttuun. Minä en olisi ikinä kehdannut omalla nimelläni tuollaista roskalaatikkojournalismia julkaista. Siitä Juho-Pekka Pekkonen Pakilasta ansaistsee kunniamaininnan.

Surullisinta olisi tietysti se, jos nimilistan olisi dyykannut joku seurakunnan työntekijä.  Tässäpä oiva ase kaikille työpaikkakiusaajille.  Tonkikaapa kaikkien kollegoiden roskikset, kyllä sieltä varmaan jotain löytyy. Hesarissahan on kiinnostunut toimittaja jutun tekoon. 

Samalla kun ihmettelemme, miksi Virossa on toimivat terveydenhuollon tietojärjestelmät ja Venäjän rajamuodollisuudet sujuvat jonottamatta, meillä tietosuojavaltuutettu häärää roskakoriasioiden kanssa. Minusta tämä alkaa olla Suomen suurin tietosuojaongelma. Kun Reijo Aarnio aikanaan jää elääkkeelle, etsitään seuraaja Virosta tai lisätään pätevyysvaatimuksiin edes hitunen tervettä talonpoikaisjärkeä. Jos meillä liikutaan tällä tasolla, ei ole elinaikanani odotettavissa yhtään toimivaa järjestelmää.

#tietosuoja #työpaikkakiusaaminen #Helsingin Sanomat
 

Ei kommentteja: