keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Internetin ihmeitä, whatsappia ja Putinin trolliarmeija

Netistä löytää ihan mitä vaan. Minäkin olen löytänyt Amerikasta asti Facebook-ryhmän ihmisistä, joilla on samoja vaivoja kuin minulla. Onhan se kiva kuulla, mitä Mayo-klinikalla ovat viimeksi tuumanneet. Eli asiat liikkuvat niin salamavauhdilla maapallon laidalta toiselle.

Kun laittaa blogiin uuden päivityksen ja lisää sen google+-palveluun, on tunnistesanoista riippuen kymmeniä katsojia USA:ssa. Siellä tietysti NSA oitis tsekkaa uudet bloggaukset ettei mitään ilkeyksiä ole suunnitteilla.  Bloggeristahan näkee kaikenlaista dataa, liikenteen lähteet, katsojat maittain, ei sentään katsojien nimiä.  No, jos eilen on ollut Bhutanista kaksi kävijää, taidan arvata, keitä he ovat. Toisaalta kaikenlaiset rosvojoukot voivat olla liikkeellä.

En niitä lukuja nyt niin tarkkaan ole seuraamassa.  Toki on ihan arvokasta tietää, mikä lukijoita kiinnostaa.  Jotkin jutut jäävät elämään verkossa pitkään.

Voi tehdä hauskoja huomioita. Kerran tuli lukijapiikki Romaniasta: parikymmentä kävijää. Mikäpä heitä kiinnosti?  Yksi blogi oli otsikoitu: Ryhtyisinkö elintasopakolaiseksi.  Se sai lukijoita myös Bulgarista.

Joulurauhan julistuksessa veisataan Jumala ompi linnamme.  Kun siinä laulettiin Tuo vanha vainooja,  sodanjälkeisenä lapsena tietysti luulin sen tarkoittavan Neuvostoliittoa eikä vanhaa vihtahousua.  Siinä sitten pohdiskelin, olisko Putin ja Ukraina antanut taas uutta merkityssisältöä virren sanoihin.  Katsoppas kummaa, pari kuukautta myöhemmin pöllähti kävijäpiikki Vennäjältä.  Mitähän ne lukivat: ajatuksiani vanhasta vainoojasta. Heidän trollijoukkonsa siis on amerikkalaisia vähän hitaampi.  Huomasivat toki, ettei ole kommentoimisen tai trollaamisen aihetta.

Näin jännittävää on bloggaajan elämä kansainvälisessä maailmassa. Mutta nyt oleilen kaikessa rauhassa Kittilässä.  Lunta ripottelee, lähden pikkuisen hiihtelemään (ehkä jopa 2 kilometriä) ja illalla Kittilän Ihmisten vuosikokoukseen.

 Laitankin kuvaan hiihtoreittini kesäkuosissa - golfkautta odotellen.Ei kommentteja: