keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kesää karkuun Kittilään

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Samalla tavoin kuin talvi yllättää autoilijat joka syksy, yllättää kesä. Paitsi että viime kesänä ei kesä päässyt yllättämään, sillä kesää ei ollutkaan. 

Kuumuuden kestävyys on yksilöllinen laji.  Yritin kävellä rantapuistoon ja istua varjossa puun alla ja lukea iltapäivälehdet.  Timo Soini, Kreikka ja vakuudet, Martti Hetemäki, Jutta Urpilainen ja sama jankutus.  Olihan se uutta Hesarissa julkaista koko sivun mielipidekirjoitus.  Seuraavaksi Timo Soini voisi julkaista koko sivun ilmoituksen siitä, miten perussuomalaiset aikovat ratkaista terveydenhuollon henkilökuntapulaa. Tai terveyskeskusten jonot. Kreikan vakuudet ja maahanmuuton rajoittaminen siihenkin ratkaisuksi?

Kesässä on kyllä hyviä puolia.  Suomalaiset ovat puheliaampia jopa Helsingissä.  Talon pihalla, hississä, kaupassa, jopa puistossa vastaantulevat ihmiset juttelevat.  Oli tapana vitsailla englantilaisten puhuvan säästä.  Kyllä suomalaisetkin puhuvat - jos on kesähelle.


Viikonloppuna lähdemme Kittilään. Toivottavasti jaksaa taas vähän golfia pelailla. Kesällä onkin töitä edessä.  Kirjoittamisen sijaan on työlistalla kirjanpitoa.  Saa nähdä, miten onnistuu, vuosikymmenten tauon jälkeen.  Aion tehdä Kittilän Ihmisten kirjanpidon. Eiköhän se onnistu, eipä niinkään etten kirjanpitoa osaisi, rasittavinta on opetella kirjanpito-ohjelman käyttö. Ikääntyvien työssäjaksamisasioissa ei ole tarpeeksi huomattu sitä, että tietokoneohjelmien opetteleminen on yleensä vaikein juttu.  Työt kyllä osataan, kun opitaan ohjelma.


Nykyisin katson muuten television säätiedotuksia tarkkaan.  Mikä on Kittilän sää?  Päivälämpötilat eivät niin kiinnosta, mutta tarkkaan katson yölämpötilaa.  Ettei vaan tule hallaa.  Hilla on kukassa. Enhän minä itse hillassa käy, mutta viime vuosina olen oppinut, miten tärkeä hilla on Kittilän ikäihmisille.  Toivotaan, ettei tule Kittilään rankkasateita, kovaa tuulta tai hallaa.
 

Kannattaa käydä lukemassa Potilaan Lääkärilehdestä  www.potilaanlaakarilehti.fi Potilaan Ääni -kirjoitukseni.  Siitä on aika hyvin tykätty ja jopa kommentoitu.   Jatkan joskus samasta aiheesta.
Ei kommentteja: